Az éjszakai alvás során a szervezet sok vizet veszít, dehidratálttá válik, ezért tiszta vízre van szüksége. A kávé éppen ellenkező hatást vált ki, hiszen erős vízhajtó hatású.
A langyos vízbe kevert friss citromlé lúgosítja és energiával látja
el
szervezetünket.
Ettől függetlenül azok, akik reggelente kávét isznak, valóban
energikusabbnak érzik magukat, hiszen a kávé hatására a mellékvesék
epinefrint és norepinefrint juttatnak a véráramba. Ezen hormonok arra
ösztönzik szervezetünket, hogy az elraktározott cukrokat a véráramba
juttassa. Ez a folyamat azonban abnormális vércukorszintet okoz, ami
oxidatív stressz kialakulásához vezet, a szabad gyökök pedig elkezdik
károsítani a belső szerveket. Ezért hívjuk ezt „piszkos” energiának,
hiszen oly módon termel energiát, hogy közben károsítja a szervezetet. A
tiszta energia ezzel szemben oxidatív stressz nélkül keletkezik.
Az ételek és italok, amiket elfogyasztunk, elektromosan töltött
molekulák és szervezetünkben kémiai energiává alakulnak át. A pozitív
töltésű ionok a kationok, míg a negatív töltésű ionok az anionok.
A legtöbb étel kation formában kerül szervezetünkbe, míg az emésztésünkben résztvevő vegyületek anionokat tartalmaznak (nyál, gyomorsav, emésztőenzimek). A citrom az egyetlen anion formában jelenlévő táplálék a Földön.
Ez azt jelenti, hogy erősen negatív töltésű és elektromosan rendkívül aktív.
A friss citromlé segít oxigénnel ellátni testünket és támogatja az enzimek működését. A citromról közismert, hogy a máj természetes enzimeit stimulálja, így segíti a szervezet méregtelenítését.

A citromsav fontos szerepet játszik az abnormális kalcium-kövek eltávolításában. A kalciummal folyékony oldatot képez, így segíthet megszabadulni a vesekövektől. Szintén ez a folyamat gátolja az artériákban a kalcium lerakódások felépülését, így elősegíti a szív- és érrendszer megfelelő működését.
A tiszta vízbe kevert friss citromlé hidratálja, elektrolitokkal és antioxidánsokkal látja el testünket. Hogy milyen erős antioxidáns, azt minden háziasszony tudja, hiszen amikor almáspitét vagy rétest készít, akkor citromot csepegtet a reszelt almához és ezzel akadályozza meg, hogy az alma a levegő oxigénjének a hatására megbarnuljon, azaz oxidálódjon.
A
citrom immunrendszer erősítő C-vitaminban gazdag. De emellett
tartalmaz még káliumot, kalciumot és magnéziumot is. Kiváló forrása a
citrus flavonoidoknak, melyek antioxidáns hatású fitonutriensek
(P-vitamin).
Korábbi tanulmányok szerint a P-vitamin fokozza a C-vitamin
antioxidáns hatását. Ezek a fontos bioflavonoidok javítják a
kapillárisokban a véráramlást, így áttételesen oxigénnel látják el a
sejteket.Minden nap csavarjunk egy egész citromot 2-3 dl tiszta, langyos vízbe és felkelést követően igyuk meg. Figyeljünk arra, hogy a citrom rostjai is belekerüljenek italunkba, ahol a pektinek és a bioflavonoidok legnagyobb része található. Italunkat sztíviával édesíthetjük, illetve almaecettel turbózhatjuk fel.
https://drtihanyi.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése